Toon filters

Zeeland Vakantie, Nederland

Zeeland vakantie? Ga voor het prachtige Zeeland.

Het prachtige Zeeland in Nederland

Met ruim 650 kilometer aan Zeeuwse kust is Zeeland een waar paradijs voor strandliefhebbers. De Zeeuwse stranden zijn uitgeroepen tot de schoonste stranden van Nederland en bekroond met de blauwe vlag. De blauwe vlag staat voor een schoon strand, goede sanitaire en afvalvoorzieningen, zwemwater van uitstekende kwaliteit, goede voorzieningen voor gehandicapten en prima voorlichtingsmateriaal op milieugebied. Tevens heeft Zeeland de meeste zonuren van Nederland en daarbij zijn er tal van faciliteiten op en rondom het strand.

Zeeland heeft veel verschillende stranden te bieden. Dit maakt een Zeeland vakantie zo uniek. Zo zijn er de natuurstranden waar rust overheerst, watersportstranden waar sportievelingen aan hun trekken komen of familiestranden waar de strandwacht een oogje in het zeil houdt en het paviljoen allerlei lekkers serveert.

Wat heeft Zeeland vakantie u te bieden?

Voor een goede voorbereiding op uw Zeeland vakantie geven wij u op onze website veel informatie over deze regio. Wij gaan dieper in op de verschillende regio's, de meest interessante (bad)plaatsen en de leukste activiteiten die er te doen zijn tijdens uw Zeeland vakantie.

De regio's van Zeeland

Zeeland is verdeeld in 6 regio's. Allen met een eigen karakter & populaire en interessante bezienswaardigheden. Dit maakt een Zeeland vakantie ook zo veelzijdig. U kiest een regio voor uw overnachting in Zeeland, maar vanuit deze regio zijn alle andere regio's binnen rijafstand goed te bereiken.

Hieronder geven wij u een lijst van de regio's. Klik op een regio voor meer informatie over deze regio, om zo voor uw Zeeland vakantie de juiste keuze te kunnen maken.

Walcheren

Goeree-Overflakkee

Schouwen-Duiveland

Noord-Beveland

Zuid-Beveland & Tholen

Zeeuws-Vlaanderen

Daarnaast bestaat Zeeland ook nog uit een aantal onbewoonde eilanden met bijzondere namen zoals Haringvreter, Mosselplaat en Aardbeienland.

Schouwen-Duiveland

Dit schiereiland beschikt over een bijzonder mooie natuur die onder meer terug vindt op diverse buitenplaatsen. Mon Plaisir beschikt over een prachtig park met veel bijzondere planten en broedende vogels. Een andere prachtige plek is het slingerbos van Weelzicht. Voor gezinnen met kinderen is het Klimbos Westerschouwen een echte aanrader. Tijdens een Zeeland vakantie mag een bezoek aan het bekende Deltapark Neeltje Jans natuurlijk zeker niet ontbreken. Het park ligt midden in de zee en leert u niet alles over de deltawerken maar biedt ook rondvaarten, een waterpark, shows en een aquarium.
Verder vindt u op Schouwen-Duiveland geweldige, zeer brede stranden en diverse leuke dorpen en stadjes. Op een kwartiertje rijden van Neeltje Jans ligt bijvoorbeeld het dorp Renesse. Ingeklemd tussen de duinen en het strand vormt dit dorp een eldorado voor strandliefhebbers. De vele kampeerterreinen, bungalowparken, pensions en hotels trekken jaarlijks talloze bezoekers. Minder bekend is dat dit dorp ook over een prachtige oude kerk beschikt. De ligging van tussen de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde maakt Schouwen-Duiveland verder uitermate geschikt voor diverse vormen van watersport.

Tholen & Sint Philipsland

Tholen zal zeker bij u in de smaak vallen tijdens uw Zeeland vakantie. Het fraaie polderlandschap van Tholen biedt, al wandelend of fietsend, prachtige vergezichten. In de zomer staat dit eiland bekend om haar uitgestrekte bloemenvelden. De buitendijkse gebieden zijn een paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Ook Tholen is in trek bij watersporters. De Oesterdam is daarbij vooral populair bij beoefenaars van de duiksport. Het gelijknamige stadje Tholen bestaat al sinds de 13e eeuw. De kleine straatjes in het historische centrum ademen nog de sfeer van weleer. Het raadhuis, diverse molens en de kerk zijn het bezichtigen zeker waard. Tevens is er een jachthaven met een historische scheepswerf. Sint Philipsland is een schiereiland met 2 dorpen wat tot Tholen behoort.

Noord-Beveland

De natuur op Noord-Beveland is zeer divers. Tijdens uw Zeeland vakantie is Noord-Beveland dus zeker voor natuurliefhebbers een “must”. De Akkerranden is een uitgebreid wandelpadennetwerk (66 kilometer) langs talloze akkers met kleurige bloemen. De Schotsman, in het het uiterste westen van Noord-Beveland, is ook een prachtig wandelgebied meer zeer gevarieerde bloemen en planten. Ook vogelliefhebbers kunnen hier kun hart ophalen. Bijzonder is verder het dichtgegroeide strand vol bloemen en planten. Kamperland is een gastvrij dorpje wat druk bezocht wordt door watersporters. Verder bent u hier aan het juiste adres voor leuke winkeltjes en een heuse bierbrouwerij. Ook het Veerse Meer trekt veel toeristen zowel op het water als aan de waterkant. Tevens is er een mooie fietsroute rond het Veerse Meer. Kortom Noord-Beveland is een regelrechte aanrader voor een geslaagde Zeeland vakantie.

Walcheren

Walcheren heeft eigenlijk alles. Dit meest populaire eiland is gezegend met zowel prachtige stranden als winkelsteden maar je vindt er ook kleine pittoreske dorpen met een geheel eigen sfeer. Walcheren telt verder ook nog de meeste zonuren van Zeeland is dan ook “the place to be” voor een geslaagde Zeeland vakantie. Uitgestrekte stranden met sfeervolle paviljoens waar u tot laat in de avond, bij zonsondergang, een drankje kunt drinken, zijn op Walcheren volop te vinden. Zoutelande is bijvoorbeeld een gezellige badplaats met een rustige sfeer. Andere populaire badplaatsen zijn Domburg en Oostkapelle. Domburg heeft kort geleden de eervolle naam Heilzame Zeebadplaats ontvangen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt als zowel het zeewater, het klimaat als de bodemproducten heilzaam zijn bevonden. Van oudsher is Domburg ook een kuuroord. Verder hebben zich veel kunstenaars in Domburg gevestigd in de loop der jaren. Ooskapelle trekt, met haar fraaie locatie tussen 2 natuurgebieden in, ook het hele jaar door veel toeristen. Vooral gezinnen met kinderen vertoeven graag in dit kindvriendelijke dorp. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en is met haar gezellige oude centrum, grote streekmarkt, monumentale gebouwen en pretpark een aanrader voor het hele gezin. Een Zeeland vakantie is verder niet compleet zonder een bezoekje aan het historische Veere. Het centrum bestaat uit oude zeer sfeervolle straatjes met pakhuizen en talloze bijzondere kunstnijverheidswinkeltjes. Ook het stadhuis en de Campveerse toren zijn het bezoeken meer dan waard.

Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is gelegen tussen de Ooster- en de Westerschelde en beschikt over een groot aantal natuurgebieden alsmede prachtige schone stranden. Tel daar de vele pittoreske dorpen en stadjes bij op en u zult in Zuid-Beveland optimaal genieten van uw Zeeland vakantie. De Zak van Zuid-Beveland behoort tot het oudste polderlandschap van Nederland. De vele kreken vormen een paradijs voor vogels. Verder vindt u hier talloze fruitboomgaarden. Langs de weg staan stalletjes waar u voor een gering bedrag een kist fruit voor thuis kunt kopen. Tijdens uw Zeeland vakantie is ook een bezoek aan het Fort Ellewoutsdijk, gelegen aan de Westerschelde, een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Vanuit dit historische zeefort heeft u een fenomenaal uitzicht. Zuid-Beveland staat verder ook nog bekend om haar heerlijke vissoep en oesters. Een andere Zeeuwse lekkernij is de Zeeuwse bolus (een soort zoet koffiebroodje wat met boter besmeerd wordt).

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen zal u ook zeker verrassen tijdens uw Zeeland vakantie. Dit komt vooral door de Bourgondische invloed van het nabijgelegen BelgiŽ. Dit deel van Zeeland leent zich bij uitstek voor rust, ontspanning en heerlijk eten. Maar ook voor shoppen en sportieve activiteiten bent u in Zeeeuw Vlaanderen ook aan het juiste adres. Zowel toeristen uit Nederland als uit BelgiŽ verblijven hier graag een dagje of langere tijd. De zeer schone stranden vormen daarbij de grootste trekpleister. Maar de diverse bijzondere natuurgebieden zijn ook zeer aantrekkelijk. Zo is Het Verdronken Land van Saeftinge bijvoorbeeld het grootste aaneengesloten natte land van West-Europa. Het bezoekerscentrum Saeftinge organiseert leuke excursies. Langs de kust vindt u verder het prachtige natuurgebied Het Zwin. In dit natuurgebied worden georganiseerde wandelingen aangeboden. Het Belgische deel, met een vogelpark, is leuk voor kinderen. Voor een echte strandvakantie is de badplaats Cadzand de aangewezen plek. Dit is de meest zuidelijke badplaats van Nederland en u proeft hier de echte “strandsfeer”. Strandwandelingen zijn hier natuurlijk ook een zeer geliefde bezigheid. Bij eb kunt u zelfs tot de Belgische badplaats Knokke-Heist lopen. Met een beetje geluk vindt u onderweg nog een bijzondere schelp of fossiel. Voor winkelen moet u in het oude vestingstadje Sluis zijn. De winkels zijn hier het hele jaar door 7 dagen per week geopend. 

Belangrijke plaatsen in Zeeland

Daarnaast hebben wij voor uw Zeeland vakantie een selectie gemaakt van aantrekkelijke (bad)plaatsen in Zeeland. Zo hopen wij u te helpen bij het maken van een goede keuze voor uw vakantiebestemming in Zeeland.

Middelburg
Vlissingen
Domburg
Westkapelle
Oostkapelle
Veere
Goes
Yerseke

Wat heeft Zeeland vakantie de toeristen te bieden?

Voor uw Zeeland vakantie hebben wij een aantal interessante activiteiten op een rijtje gezet.

Voor de actieve toerist is er natuurlijk volop te beleven in Zeeland. Meer informatie hierover vind u op onze pagina 'Activiteiten'.

Omdat er zoveel gezinnen met kinderen op vakantie gaan naar Zeeland, hebben wij ook hierover meer informatie. Deze kunt u vinden op onze pagina 'Kinderen'.

En voor diegene die wil genieten van de culturele activiteiten zoals musea, theater, markten, bioscopen, etc, kunt u terecht op onze pagina 'Er op uit' voor alle informatie voor uw Zeeland vakantie.

Het Zeelandbooking-Team wenst u een onvergetelijke vakantie in Zeeland toe. 

“Toe Siens” voor een heerlijke Zeeland vakantie!

Hotels, pension, vakantiehuis, camping of vakantiepark in Zeeland, Nederland

 


X