Toon filters

Vakantie Vlissingen, Zeeland

Vakantie Vlissingen?

Vakantie Vlissingen, Walcheren

Vlissingen is gelegen in de regio Walcheren. Vlissingen is een moderne stad met een oude kern. Naast een haven heeft Vlissingen ook fraaie stranden met mooie boulevards voor een bruisende vakantie Vlissingen.

Culturele vakantie Vlissingen

Vlissingen heeft meer te bieden dan alleen maar zee en strand. Het oude centrum telt zo'n 300 monumenten, waardoor de stad de 30e monumentenstad van Nederland is. De stad heeft mede door deze monumenten maar ook door de ligging aan de Westerschelde, de robuuste gebouwen in het Scheldekwartier en het drukke scheepvaartverkeer op de rede een maritiem karakter. Het spel van water en wind zorgt iedere dag voor een andere sfeer in de stad. De Westerschelde kent veel ondiepe plekken waardoor bij de meeste schepen een loods aan boord komt. Vanaf de boulevards is de beloodsing van de schepen goed te volgen.

Culinaire vakantie Vlissingen

Vlissingen staat bekend om de mooie boulevard, leuke stranden en zeevaartschepen die op een steenworpafstand voorbij komen. Langs het strand vind je strandtenten en cafés. Zomers zetten deze tenten het terras uit waardoor er een gezellige sfeer ontstaat op de boulevard. In het centrum van Vlissingen kan je het beste terecht als je wilt winkelen. Aan het eind van de maand juli vinden ieder jaar de Vlissingse stadsfeesten plaats.

Vlissingen is met het beschermde stadsgezicht één van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. In de zomermaanden trekken de Boulevards, het Nollestrand en het Badstrand vele toeristen en Vlissingers. Op de zuidelijke pier staat een windorgel, dat bestaat uit bamboe pijpen (met diverse gaten). Bij krachtige wind klinkt dit vagelijk als een koor.

Strand vakantie Vlissingen aan het welbekende Nollestrand

 

Vakantie Vlissingen Zeeland?

Bent u op zoek naar een rustige strandvakantie? Het Nollestrand is een klein en rustig strand voor een zeer geschikte vakantie Vlissingen. Aan het strand staan tientallen strandhuisjes op palen. Deze kleine huisjes worden verhuurd en elk jaar in April opgebouwd. Ze blijven het hele zomerseizoen staan. Daarna worden ze weer afgebroken. Op het Nollestrand is strandpaviljoen Panta Rhei. In Maart 2012 is een geheel nieuw strandpaviljoen opgeleverd.

Vanaf het Nollestrand kan men naar naar Dishoek en Zoutelande lopen via het strand of over de duinen. Sinds Mei 2010 is er ook een fietspad op de duinen vanaf het Nollestrand tot Westduin. De stranden achter het Nollestrand zijn hierdoor makkelijk bereikbaar en ideaal voor rustzoekers en heerlijke fietstochten tijdens de vakantie Vlissingen.

Kinder vakantie Vlissingen, bezoek het arsenaal Vlissingen

Het Arsenaal in Vlissingen, de spannendste dagattractie van Zeeland! Het Arsenaal is iedere dag geopend! Sta oog in oog met een echte haai, maak kennis met spannende piratenattracties of speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af. Beleef de 'Piraten Missie'. Kruip in de huid van een echte piraat. In de Piraten Missie ervaren de kinderen wat een piraat allemaal moet trotseren! Een spannende missie moet worden volbracht. Als volleerde piraten komen de kinderen tevoorschijn uit de spectaculaire piratenwereld! Meer info: www.arsenaal.com

Voor accommodaties voor een vakantie Vlissingen, klikt u hier


 

X