Toon filters

Vakantie Walcheren, Zeeland

Vakantie Walcheren? We zijn dé Zeeland specialist.

Vakantie Walcheren

Walcheren is een schiereiland in het westen van de provincie Zeeland en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Op het meest westelijke puntje van Walcheren ligt nog het oude vissersstadje Westkapelle.

Waarom kiezen voor een vakantie Walcheren?

Waarom zou u kiezen voor een vakantie Walcherent moeilijk te beantwoorden! Het hele schiereland wordt door witte stranden omgeven en wordt door de hoge duinen tegen de zee beschermd. Naast de beschermende functie zorgen deze duinen voor een mooi plaatje. Walcheren heeft diverse badplaatsen, waarvan Domburg de bekendste is. Domburg wordt tijdens het hoogseizoen overspoeld met touristen, en dan vooral Duitse touristen komen hier ieder jaar terug. Andere badplaatsen zijn Zoutelande, Dishoek, Westkapelle, Oostkapelle en Vrouwenpolder. Walcheren is zeer populair bij de Nederlandse- Belgische- en Duitse toeristen door de prachtige stranden, gezellige badplaatsen, mooie wandelroutes en uitgebreide fiets- en mountainbike routes. Verder is er heel veel te doen voor kinderen en cultuurliefhebbers. Ook culinair komt u hier aan uw trekken door de vele verschillende restaurants met gezellige terrasjes.

Middelburg met haar gezellige stadskern en wekelijkse markt

Vakantie Walcheren betekent natuurlijk een bezoek aan Domburg

Bezoek tijdens uw vakantie Walcheren de bekendste badplaats Domburg! Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en mag u eigenlijk niet overslaan tijdens uw vakantie Walcheren. Vroeger was dit het kuuroord voor de badgasten, en tegenwoordig vind je hiervoor in Domburg nog vele mogelijkheden. In het begin van de vorige eeuw werd Domburg bezocht door vele kunstenaars vanwege het mooie licht, onder wie ook Piet Mondriaan. De Mondriaans-route geeft u een goed beeld van het leven van de schilder tijdens zijn verblijf in Domburg. In het zomerseizoen wordt Domburg druk bezocht, vooral door de Duitse toeristen, maar is zeker een aanrader en erg gezellig met vele winkeltjes, goede restaurants en zonnige terrassen.

Middelburg, Walcheren

Middagje Middelburg tijdens uw vakantie Walcheren. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en echt een prachtige stad. Middelburg heeft een rijk verleden met de vele monumenten, gezellige pleinen en grote panden met prachtige gevels. Middelburg telt de meeste monumenten per vierkante meter in Nederland en is dus zeker een bezoek waard. In de zestiende en zeventiende eeuw vormde Middelburg samen met Amsterdam het hart van Nederland. De rijke geschiedenis en de scheepvaart voor handel met het Verre Oosten en Zuid-Amerika beleef je nog steeds tijdens een wandeling door de binnenstad. Of wees een durfal en beklim de 90 meter hoge Lange Jan. Om Middelburg in een ander perspectief te zien maakt u een rondvaart door de grachten. Voor een cultureel uitje bezoekt u het Zeeuws Museum met haar historische kunstschatten.

Vlissingen, Walcheren

Bij een bezoek aan Vlissingen tijdens uw vakantie Walcheren waant u zich in de wereld van de marine. Naast dat de stad ideaal is voor een middagje shoppen is het zeker de moeite waard om heerlijk te flaneren over de 2 km lange boulevard. Hier staat ook het standbeeld van Michiel de Ruyter. Bezoek de uitkijktoren van het Arsenaal, van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht over Vlissingen en de omgeving Het Arsenaal is een maritiem museum waar je alles vindt over het leven op en rond het water. Echt een bezoek waard tijdens uw vakantie Walcheren.

Walcheren biedt een overschot aan keuze voor een complete vakantie

Gedurende de zomermaanden zijn er op Walcheren veel verschillende markten te vinden. De grootste markt is de wekelijkse markt op donderdag in Middelburg, maar ook in de kleinere dorpjes is het tijdens de wekelijkse markt gezellig. Neem tijdens uw vakantie Walcheren dan ook een kijkje op de vele traditionele markten en geniet van lokale producten. 

Fietsen in Walcheren en Noord Beveland is prachtig. Walcheren met rondom duinen doet erg besloten aan. Binnen de dijken en duinen vindt u vele akkers en weilanden met mooie polderwegen. De fietstocht naar Noord Beveland, het kleinste Zeeuwse eiland, is zeker de moeite waard. Noord Beveland ligt nabij de wereldberoemde Deltawerken en is omringd door de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse meer. 

Meer info: MiddelburgVeereVlissingenWestkapelle,   Oostkapelle,   Domburg.

X