Toon filters

Vakantie Westkapelle

Kies voor een vakantie in Westkapelle

Westkapelle is een kleine plaats zeer centraal gelegen op het meest westelijke punt van het eiland Walcheren. Steden als Middelburg en Vlissingen liggen in de buurt. Westkapelle beschikt over een smal zandstrand dat in de zomermaanden vooral toeristen met kinderen trekt. De vuurtoren vormt het hoogste punt van het stadje. Deze is te beklimmen. Bij helder weer kijk je uit over het gehele eiland Walcheren.

Westkapelle is een rustig stadje, in de zomermaanden worden er wel regelmatig activiteiten voor toeristen georganiseerd tijdens uw vakantie Westkapelle. Je vind leuke strandpaviljoens, cafés, restaurants en voldoende hotels, maar een echt uitgaansleven is er niet. Dorpen als Domburg, Oostkapelle en Zoutelande liggen op fietsafstand. Westkappelle huisvest voornamelijk campings, appartementen en hotels en leent zich goed voor een weekendje weg of een langere vakantie Westkapelle.

Vuurtoren Westkapelle

Westkapelle staat bekend om zijn vuurtoren, het "Hoge licht" of "Zuiderhoofd", die direct bij binnenkomst van de stad te zien is. Deze toren is het overblijfsel van een gotische kerk, die in de 18e eeuw door brand verloren is gegaan. In de 19e eeuw is er een baken op geplaatst, zodat hij als vuurtoren dienst kon doen. Bijzonder voor een lichttoren is dat hij niet aan de zeekant staat, maar juist aan de landkant van Westkapelle. Daarnaast staat er op de zeedijk aan de zuidkant een tweede vuurtoren, het zogenaamde "IJzeren torentje". Beide vuurtorens vormen samen een lichtlijn om de scheepvaart in het Oostgat richting Westerschelde te geleiden. Bezoek tijdens uw vakantie Westkapelle deze leuke bezienswaardigheid!

Westkappelse Zeedijk

Een andere bezienswaardigheid tijdens een vakantie Westkapelle is de Westkappelse Zeedijk. Een vijf kilometer lange zeewering van basaltsteen in de duinenrij die het eiland Walcheren tegen de zee beschermt. Echt een bezoek waard tijdens uw vakantie in Westkapelle. Voor de deltawerken was dit hét teken van Nederland tegen het water.De dijk is gemaakt in de 16e eeuw. In 1483 startte men met de aanleg van een inlaagdijk achter de oude duinen. Op 15 juli is gestart met de aanleg van de zeedijk met vergunning en aanwezigheid van Karel de Vijfde. Van de originele dijk is tegenwoordig weinig over, omdat er steeds betere materialen kwamen. Nu vindt men er veel basaltsteen. Wanneer men op de dijk staat, is te zien hoe klein Walcheren zou zijn geweest zonder deze dijk. Meer informatie: Westkappelse Zeedijk

Ruime keuze aan accommodaties voor een vakantie Westkapelle

X