Toon filters

Vakantie Goeree-Overflakkee, Zeeland


Uw vakantie Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee ligt ten noorden van Zeeland en behoort tot de provincie Zuid-Holland. U Kiest uw vakantie Goeree-Overflakkee niet voor niets. De stranden op dit eiland zijn populair bij veel Duitse touristen. De dijken en polderwegen zijn erg in trek bij fietsers en wandelaars. De Grevelingen ten zuiden van Goeree-Overflakkee is erg geliefd bij sportduikers en andere watersporters als surfers en waterskiėrs.

De Grevelingen (het Grevelingenmeer) is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In het kader van de Deltawerken werd de Grevelingen door de Grevelingendam (1965) en de Brouwersdam (1971) van zee afgesloten. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa, en is vooral zeer geliefd voor de watersport en recreatie. Dus voldoende mogelijkheden bij een keuze voor uw vakantie Goeree-Overflakkee.


Vakantie Goeree-Overflakkee betekent diversiteit aan kunst, cultuur en natuur.

Een schitterend eiland met diverse stranden, dijken, polderwegen, wateren, musea, havens, etc. De natuur op het eiland is prachtig. Waaronder de Slikken van Flakkee, tussen Goedereede en Herkingen. Hier grazen het gehele jaar door Heckrunderen en Fjordenpaarden. Of het natuurgebied De Kwade Hoek op de kop van het eiland. In dit gebied, wat beheerd wordt door Natuurmonumenten, is een prachtige gemarkeerde wandelroute. Route: www.natuurmonumenten.nl/node/7416

Het Ouddorpse strand is niet alleen geliefd bij zonaanbidders, maar ook door wind- en watersporters zoals wind- en kitesurfers. Er zijn een aantal stukken breed strand aangewezen, waar goed gevliegerd kan worden, zowel met als zonder strandbuggy. Ook zijn er veel parkeerplaatsen, die gratis en goed bereikbaar zijn.

Winkelen

Als u van winkelen houdt, moet u in het centrum van Ouddorp zijn. Hier zijn meer dan vijftig winkels gevestigd, zoals kledingwinkels, schoenenwinkels en cadeauwinkels. Ook voor een souvenir kunt u in het centrum terecht. Neem iets mee voor thuis ter herinnering aan uw vakantie Goeree-Overflakkee. De meeste winkels in Ouddorp zijn gevestigd in de nabije omgeving van de dorpskerk. In de zomer is het dorp afgesloten voor verkeer, zodat u rustig door de straten kunt slenteren. Tevens zijn er genoeg restaurantjes en terrasjes te vinden. Meer info Ouddorp

Accommodaties voor uw vakantie Goeree-Overflakkee

X