Toon filters

Vakantie in Yerseke

Aan de Oosterschelde op Zuid-Beverland ligt het dorp Yerseke. Het gezellige dorp kenmerkt zich vooral door de mossel- en oestercultuur. In de negentiende eeuw zorgde deze mossel- en oestercultuur ervoor dat Yerseke economisch opbloeide. Yerseke kreeg daardoor de bijnaam het Zeeuwse Klondike, naar de goudkoorts van Klondike, een Amerikaanse stad.

Vakantie in Yerseke? Kom naar Zeeland.

Voldoende te beleven tijdens uw vakantie in Yerseke

Tijdens een vakantie in Yerseke is er genoeg te beleven voor iedereen. Een dagje, een weekendje, een vakantie in Yerseke doorbrengen is hartstikke leuk. Samen of alleen, met het gezin en de kinderen of met de familie, er zijn voor een ieder vakantieactiviteiten te vinden.

Culinaire vakantie in Yerseke

Yerseke heeft een groot aanbod aan hoog gewaardeerde restaurants. Tijdens een vakantie gezellig dineren kan in bijvoorbeeld de Schelde, ’t Hoekje van de Yerseke of café restaurant de kruik. Ook zijn er rondom het prachtige Damse strand vele culinaire hoogstandjes te vinden waar mosselen en oesters te proeven zijn. Aan het Damse strand bevindt zich een openlucht museum en op de topstek de Breedsendijk kan op een spectaculaire manier op zee gevist worden. De Breedsendijk is al jaren de favoriet van de echte visser die Yerseke bezoekt.

Culturele vakantie in Yerseke

Yerseke kent een luxe winkelcentrum waaronder andere ook een bibliotheek en diverse antiek- en kunstwinkels te vinden zijn. In het voormalig gemeentehuis aan het Kerkplein in Yerseke zit het OosterscheldeMuseum. Het is een must om tijdens een vakantie in Yerseke ook wat cultuur waar te nemen. Het museum richt zich vooral op de geschiedenis, het heden en de toekomst van de mossel- en oestercultuur. Ook heeft het een echte stuurhut, waarin gezellig film gekeken kan worden.

Op het water in Yerseke

Yerseke heeft twee jachthavens. In de zomer worden hier rondvaartochten georganiseerd. Mooie rondvaarttochten die over de Oosterschelde gaan. Het hele jaar door is het mogelijk om met een eigen boot, een huurboot of een opstapper de zee op te gaan en te gaan vissen. In de haven reserveert u een ligplaats.

Een vakantie in Yerseke betekent veel plezier, kunst en cultuur, Zeeuwse tradities en landschappen. Yerseke heeft elk jaar een mosseldag. Ook wordt de enige mosselveiling in Nederland in Yerseke gehouden. Vier uw vakantie in Yerseke!

X