Toon filters

Vakantie Schouwen-Duiveland, Zeeland

Vakantie Schouwen-Duiveland, bezoek de stranden.

Overweegt u een vakantie Schouwen-Duiveland? Op onze website vindt u informatie voor uw vakantie Schouwen-Duiveland.

Informatie over vakantie Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland heeft twee vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. In de zoermaanden is er een fiets- en voetveer verbinding vanuit Bruinisse naar het schiereiland Sint Philipsland.

Schouwen-Duiveland is grotendeels vlak en grote delen liggen onder het zeeniveau. Uitzondering is de westpunt, door een duingebied ligt het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel. Het eiland is in de zomer erg in trek bij (Duitse) toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren.

Vakantie Schouwen-Duiveland, deze regio heeft u heeft veel te bieden!

U kunt hier genieten van zee, veel strand, rust, uitgestrekte natuur, steden en dorpen.

Vakantie Schouwen-Duiveland: Paalhoofden Zeeland

Het strand van Schouwen-Duiveland is 21 km lang, en verdeeld in verschillende types. Zo zijn er de familiestranden. Deze hebben minimaal 1 strandpaviljoen, er zijn ligstoelen en strandcabines te huren, toiletten, verdwaalpalen en er is toezicht door de reddingsbrigade. Ook is het strand goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. De Natuurstranden zijn rustiger, en hebben minder voorzieningen. De (water) Sportstranden zijn geschikt voor het uitoefenen van watersport- of sportactiviteiten. Dit strand bevindt zich aan de Brouwersdam. Hier kunt u surfen, banaanvaren, ringvaren en waterskiŽn. Aan de Brouwersdam 2 is een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mogen activiteiten plaatsvinden als kitesurfen, buggykiten en stuntvliegeren. Ook bij het Watergat is een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mag men buggykiten en stuntvliegeren. In verband met de aanwezigheid van zeehonden is kitesurfen hier niet toegestaan.

Op Schouwen-Duiveland kunt u heerlijk fietsen of wandelen. Maar ook kunt u hier skeeleren, kanoŽn of paardrijden.

Vakantie Schouwen-Duiveland: prachtige jachthaven

Renesse, populair bij de jeugdige vakantieganger

Jongeren die kiezen voor een vakantie Schouwen-Duiveland, kiezen toch vaak voor de populaire badplaats Renesse. Renesse ligt aan de westkust van het eiland en is een populaire vakantieplaats. Renesse is een toeristendorp voor iedereen. Het dorp is erg populair bij touristen, dankzij de ligging bij de duinen en het strand. Er zijn dan ook vele hotels, pensions en campings. In de zomer gaan er gratis bussen vanaf het transferium naar het strand. In het dorp zijn verschillende restaurants, cafťs, disco's, terrassen en winkels. Erg populair zijn de markten op Schouwen-Duiveland. Zo is er de weekmarkt, iedere woensdag van 08:00 uur tot ongeveer 15:00 uur (vanaf eind mei tot eind september). Deze markt biedt aanbod van verse producten, aangevuld met toeristische artikelen. Verder worden er nog andere (avond) markten georganiseerd waarop veel stands staan met toeristische producten en demonstraties. Vooral de nachtmarkten zijn populair, deze duren tot middernacht. Alle markten worden rond de kerk in het centrum van Renesse gehouden. De meeste winkels bevinden zich aan de Lange Reke en de Zoom.

De grootste stad van Schouwen-Duiveland is Zierikzee.

Zierikzee heeft een gezellige binnenstad, mooie bezienswaardigheden en hier kunt u de havens bezoeken of aan de zeedijk bruinvissen en zeehonden spotten. In het sfeervolle centrum kunt u op een terrasje genieten van de heerlijke Zeeuwse specialiteiten. De stadswallen, poorten en historische monumenten van Zierikzee zijn grotendeels bewaard gebleven. De oude haven waarin diverse historische schepen liggen afgemeerd en de oude gevangenis waarin nu het Maritiem Museum is gevestigd zijn zeker een bezoek waard.

Vind accommodaties voor uw vakantie Schouwen-Duiveland


 

X