Toon filters

Vakantie Zuid Beveland en Tholen, Zeeland

Vakantie op Zuid-Beveland? Natuurrijke omgeving.

Deze provincie van Zeeland is verdeeld in Zuid-Beveland en Tholen.

Informatie voor uw vakantie Zuid-Beveland

Zuid-Beveland ligt tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. De grootste plaats in het gebied is de stad Goes. Het schiereiland ligt ten noorden van de Oosterschelde en ten zuiden van de Westerschelde. Dwars door Zuid-Beveland loopt tevens het Kanaal door Zuid-Beveland, van Hansweert tot Wemeldinge. Het grootste deel van Zuid-Beveland wordt gekenmerkt door dijken en polders en bestaat grotendeels uit agrarisch grondgebruik (landbouw en fruitteelt).

Informatie voor uw vakantie op Tholen

Tholen is het oostelijk deel van deze provincie. Het recreatiegebied De Speelmansplaten aan de Oesterdam is van alles te beleven. Meer info: www.waterrijkoesterdam.nl/nl/outdoor-events/

Stranden bezoeken tijdens uw vakantie Zuid-Beveland?

Vakantie op Zuid-Beveland

In tegenstelling tot de grote stranden in Zeeland hebben Zuid Beveland & Tholen tal van kleine lieflijke zandstrandjes. Ook leent dit gebied zich zeer goed voor de watersport. De Ooster- en Westerschelde zijn erg geschikt voor zeilers. Daarnaast is het Veerse Meer zeer geschikt voor kleinere watersport zoals windsurfen, waterskiŽn, zwemmen, zeilen, duiken en vissen.

De Zak van Zuid-Beveland

is een groot fruitteeltgebied (met name zwarte bessen, appels en peren) en is geheel gelegen in de gemeente Borsele. Deze streek is vooral in de lente erg geliefd vanwege de bloeiende fruitbomen. Bovendien is het gebied erg in trek door zijn landschap omringd door dijken en meidoornhagen. Dit trekt veel wandelaars en fietstoeristen naar het gebied.

Goes

Bezoek de grote stad Goes tijdens uw vakantie Zuid-Beveland! Echt de moeite waard, want het oude stadscentrum van Goes laat nog goed zien dat dit ooit een welvarende handelsstad was. De kades, markt, kerken en oude straatjes liggen allemaal op loopafstand binnen restanten van de oude stadswallen. Goes is samen met Middelburg de belangrijkste winkelstad van Zeeland.

Stoomtrein

De Stoomtrein Goes-Borsele voert in de zomermaanden een toeristische dienst uit dwars door de Zak van Zuid-Beveland. Meer info: www.destoomtrein.nl  

Accommodaties voor uw vakantie Zuid-Beveland en Tholen

  


 


 

X