Toon filters

Zeeuws-Vlaanderen vakantie

Zeeuws-Vlaanderen vakantie

Zeeuws-Vlaanderen is het zuidelijkste gedeelte van de Nederlandse provincie Zeeland. Het ligt ten zuiden van de Westerschelde en wordt begrensd door de België, hierdoor is Zeeuws-Vlaanderen een beetje een landje apart. Grenzend aan België proef je hier een mengeling van Zeeuwse en Vlaamse sferen. Het leven hier is Bourgondisch en de mensen zijn hier vriendelijk en gastvrij. Sinds 2003 is Zeeuws-Vlaanderen verbonden met de rest van Zeeland door de Westerscheldetunnel.

Zeeuws-Vlaanderen vakantie, een keuze voor de échte levensgenieter!

Zeeuws-Vlaanderen vakantie heeft u veel te bieden. Deze regio is verdeeld in drie gemeenten, daarvan zijn Sluis en Hulst de meest populaire. De 17-km lange kust is een toeristentrekker. Haaientanden zoeken, een frisse duik, een wandeling, zonnebaden, zeehonden spotten. De gemeente Sluis is trots op de mooie kust en zorgt voor veel strandplezier voor de badgasten. Hier kunt u genieten van de brede rustige stranden met elk een eigen uitstraling en gezellige kustdorpjes.

Zeeuws-Vlaanderen vakantie? Optimaal genieten in eigen land.

Bezoek zeker de stad Sluis tijdens uw Zeeuws-Vlaanderen vakantie!

De gemeente Sluis in het westen grenst aan de Noordzee en is populair voor strandvakanties, Cadzand is de bekendste badplaats. Ook de oude vestingstadjes Sluis en Aardenburg zijn zeker een bezoek waard. Aardenburg bestaat al bijna 2.000 jaar. Het werd gesticht door het Romeinse leger. In de Middeleeuwen was Aardenburg een grote Vlaamse stad.
Meer info: www.visitsluis.nl  

Breskens, echt een aanrader voor een Zeeuws-Vlaanderen vakantie

Breskens staat bekend als zeer bekende badplaats. Breskens heeft een eigen vissershaven en een moderne jachthaven. Tijdens uw Zeeuws-Vlaanderen vakantie kunt u vanaf het strand genieten van de aan- en afvarende zeeschepen op de Westerschelde. Of kiest u liever voor een actieve Zeeuws-Vlaanderen vakantie, heerlijk wandelen door de duinen met daarachter het brede zandstrand om heerlijk te zonnebaden. Vanaf het strand, ten oosten van de veerhaven, wandel je zó het centrum in waar talloze restaurants met gezellige terrassen te vinden zijn. Fietsen & Wandelen op Zeeuws-Vlaanderen is een heerlijke beleving dankzij het netwerk aan lange fietspaden en uitgestippelde routes. Zo ontdek je op de fiets of te voet het prachtige landschap met sfeervolle polderdijkjes, oude boerderijen en gezellige dorpjes.
Breskens bruist door de vele evenementen die er georganiseerd worden. Een breed scala aan kleinere en grote evenementen zorgen ervoor dat je jezelf niet hoeft te vervelen. Klik hier voor een actueel overzicht van evenementen die plaatsvinden in Breskens.

Maar vergeet niet Hulst te bezoeken tijdens uw Zeeuws-Vlaanderen vakantie

Het historische plaatsje Hulst staat vooral bekend om z’n vele leuke restaurantjes, cafés en winkeltjes. Het is vooral de Bourgondische levensstijl van de vestingstad Hulst die intrek is bij de Belgische toeristen. In Hulst vindt u een keur aan bezienswaardigheden, zowel binnen als buiten de vesting is er voor jong en oud van alles te ontdekken.

Vind uw accommodatie voor uw  Zeeuws-Vlaanderen vakantie


 

X