Toon filters
3 juli 2016

              

! SPECIALE ACTIE ! DE EERSTE 100 KLANTEN MOGEN EEN JAAR LANG GRATIS ADVERTEREN *.

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

Nieuwsbrief Zeeland mei & juni 2016


Vakantie in Zeeland

Een vakantie in Zeeland is een zeer goede keus als u in Nederland wilt blijven. In principe biedt een dergelijke vakantie net zo veel als een vakantie in het buitenland als u tenminste graag van een strandvakantie of de cultuur wilt genieten. In Zeeland maakt u tevens de meeste kans op goed weer, maar tijdens de zomermaanden is een vakantie naar Zeeland een goede keuze, aangezien Zeeland de meeste zonnen-uren heeft in Nederland. Zeeland beschikt over leuke stadjes met veel terrasjes. U kunt er heerlijk winkelen en eten. Wilt u naar het strand, fietsen door de duinen of eventueel het achterland een bezoek brengen? Het kan allemaal in Zeeland. De liefhebbers van zon, zee en strand zijn in Zeeland aan het juiste adres. De meeste badplaatsen liggen dichtbij de kust. De tegenwoordige badplaatsen waren vroeger bijna allemaal vissersdorpen. Een vakantie in Zeeland staat gerant voor een heerlijke ontspannen vakantie. De stranden in Zeeland zijn allemaal schoon en omdat het strand geleidelijk glooiend afloopt is het ideaal om er met kinderen te vertoeven. Wanneer de kinderen het tijdens een dergelijke vakantie het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook. Voor de wat oudere kinderen is er tijdens een vakantie Zeeland ook van alles te beleven. Zij kunnen onder andere meedoen aan diverse watersportactiviteiten die er tijdens de zomermaanden worden georganiseerd.

Evenementen Zeeland mei en juni 2016

Nationale Museumweek 16 tot 24 april 2016
Tijdens de Nationale Museumweek staat 'Ons echte goud' centraal: de collecties van onze prachtige musea. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud! De musea organiseren allerlei activiteiten. 

Zeeuwse Bloembollen Route, 22 - 23 april 2016
In het kader van de Zeeuwse bloembollen route zijn in april 2016 vier tuinen op Walcheren geopend op dezelfde dagen. De tuinen zijn allen afgelopen najaar ingeplant met duizenden bloembollen. De opzet van de tuinen verschilt sterk, maar de liefde voor bloembollen komt in elke tuin tot uitdrukking, U vindt er vrolijke combinaties van tulpen en narcissen, maar ook heel subtiele kleurcombinaties. Dit alles in combinatie met de voorjaarsbloeiende struiken en vaste planten maakt een bezoek meer dan waard. 

Koningsdag, 27 april 2016
Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland ten ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Dit wordt in het hele land gevierd met diverse festiviteiten.

Zeeuws Museum
Dit museum is voor kunstliefhebbers een lust voor het oog. Het Zeeuws Museum biedt historische kunstwerken en kunstvoorwerpen. De gevarieerde collectie omvat onder meer de beroemde Zeeuwse wandtapijten en de historische collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen met bijzondere objecten zoals een draakje, een ivoren zakzonnewijzer en een indianenhoofdtooi. Ook de collectie hedendaagse kunst van de Provincie Zeeland, met werken van onder meer Marinus Boezem, Piet Dieleman en Jan van Munster, bevindt zich in het Zeeuws Museum. 

Weekmarkt Middelburg
Elke donderdag is er een gezellige weekmarkt op de Markt van Middelburg, midden in het centrum.
Ideaal voor toeristen doe op zoek naar het echte Zeeuwse gevoel. Zoals de locals hier iedere week doen, kunt u hier vis, vlees, kaas en nog veel meer worden kopen tegen goede prijzen. Iedere donderdag van 09.00 -16.00 uur.

Kindervakantieweek Renesse, 25 april t/m 03 mei 2016
Er zijn deze hele week workshops, voorstellingen en andere leuke dingen te doen. De kinderen zijn de BAAS. Kijk op de website wat er allemaal te doen is. 

Boekenmarkt Middelburg, 1 mei 2016
Grote boekenmarkt met zo'n 135 kramen. Samen vullen ze de hele Middelburgse Markt voor het fraaie stadhuis en geven u een goed overzichtelijke boekenmarkt van randstedelijke allure in een provinciale setting. Tevens is het op deze dag koopzondag in het centrum, gratis parkeren, alle galeries en kunstenaarsateliers zijn geopend.

Terra Maris, 7 mei, van zoet naar zout, zaterdag van 11.00-12.30 uur
Tijdens deze rondleiding is veel aandacht voor de bijzondere omgeving van het museum. Het bos, de duinen, het strand, de zee, de paalhoofden. De nadruk ligt op de overgang in begroeiing en de daarbij behorende dieren. Zoals de titel al zegt, van zoet naar zout!

Tentoonstelling Het getij voorbij; Veere na de Watersnood, van 12 maart tot en met 7 augustus
Na de watersnoodramp van februari 1953 besloot de Nederlandse regering de zeegaten in de Zeeuwse Delta te sluiten. Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen kregen beeldende kunstenaars opdracht deze imposante waterwerken in beeld te brengen.
Met deze intieme expositie krijgt u een beeld van deze imposante werkzaamheden door het oog van de bovengenoemde kunstenaars. De schilderijen tonen u hoe het eens was en dat Veere nog immer een schilderachtige stadje is, maar nu zonder eb en vloed.

Ode aan de Vlaamse kust, Veere, van 25 maart tot en met 7 augustus
Expositie met werken van de Vlaamse zeeschilder Maurice Seghers. Vanaf 1892 brengt hij samen met zijn ouders de zomers door in de familievilla ‘De Schuit’ in het toen nog dorpse Knokke. Hier maakt hij kennis met de plaatselijke visserij. Hij ontplooit zich tot een begaafd impressionistisch realist, schilderend in een fors handschrift met een helder zuidelijk coloriet. Behalve als schilder van olieverven, gouaches en aquarellen was hij werkzaam als documentair tekenaar en etser van de langzaam maar zeker verdwijnende beroepszeilvaart. Daarnaast was hij een uitstekend scheepsmodelbouwer en in 1952 nauw betrokken bij de oprichting van het Nationaal Scheepvaartmuseum te Antwerpen. 

Een ritje in 'Het boemeltreintje', iedere zondag & dinsdag, Brouwersdam
Ons Boemeltreintje rijd van Port Zelande over de Brouwersdam naar het Noordzeestrand en via het Grevelingenmeer weer terug. U krijgt daarbij uitleg over het ontstaan van Port Zelande en de Delta Werken. 

Terra Maris, Pinksteractiviteiten (babydieren), zondag 15 mei van 13.30-16.30 uur
Vandaag is het Pinksteren op Terra Maris en zijn er door het hele museum Babydieren en hun ouders verstopt. Weet jij welke dieren er bij elkaar horen zodat zij ook gezellig samen Pinksteren kunnen vieren? Een gezellige en leerzame speurtocht voor de hele familie. 

Deltawerken Oosterschelde
De wereldberoemde Deltawerken in Zeeland zijn zeker een bezoekje waard, hier is techniek op het hoogste niveau te bewonderen. 

Familie rondvaart, Burghsluis
De Familie rondvaart is het leukste uitje voor heel het gezin. Lekker uit waaien in zeeland. Laat je verrassen door de bruinvissen en zeehonden, deze leven het gehele jaar in het grootste Nationaal park van Nederland de Oosterschelde. Aan boord geeft een gids uitleg over het Nationaal park Oosterschelde. De grootste kans om zeehonden te zien is met laag water. De tocht wordt met hoog en met laagwater gevaren. U ziet een stukje van het onderwaterleven, de Deltawerken, de Schelphoek, de Zeewierboerderij, de Plompetoren, de Zeelandbrug, de Mosselcultuur en heel veel verschillende soorten vogels. Steeds vaker treffen we bruinvissen aan! 

Wekelijkse markt in Goes (Zuid-Beveland)
Vanaf het begin van maart begint weer iedere dinsdag en zaterdag de wekelijkse markt in Goes. Dit is een regionale weekmarkt. De markt biedt regionale producten aan, maar ook leuke souvenirs voor de toeristen.

Concert at Sea, 1 & 2 juli 2016
'Concert at Sea’ is een gigantisch evenement in het begin van de zomer, die veel bezoekers trekt die houden van live muziek. Er rijden, lopen en vliegen straattheateracts over het terrein en er is een uitgebreid assortiment aan eten en drinken met aandacht voor al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft.

Surfen

Zeeland heeft een kustlijn van 650 km. De stranden zijn de schoonste van Nederland. Ook hebben de Zeeuwse stranden de meeste zonuren. Watersport hoort bij Zeeland. Indien je van surfen houdt dan moet je bij de Brouwershaven zijn. Hier kan je bijna onder ideale omstandigheden surfen. Ook kan je vanuit de plaats vanaf terrasjes de boten voorbij zien varen. Deze omgeving biedt alles wat u tijdens een vakantie wenst. Ook de mooie jachthaventjes zijn een bezoek waard en toch zeker de prachtige stranden. Je kan kiezen uit een kindvriendelijk strand, een toeristisch strand of een rustig strand.

De hoofdstad

Een bezoek aan de hoofdstad is zeker aan te raden tijdens een vakantie Zeeland. Middelburg, de hoofdstad, heeft ruim 40.000 inwoners. Het is een mooie stad om eens een bezoek te brengen. Vlissingen en Terneuzen zijn belangrijke havenplaatsen. Goes ligt centraal op Zuid- Beveland. Goes heeft een leuke kern met een gezellige markt. Er zijn veel terrasjes en eetgelegenheden. Het is er altijd gezellig druk. Ook Zierikzee en Hulst zijn mooie plaatsen om een bezoek te brengen. Ook zijn er veel kleine dorpen zoals bijvoorbeeld Tholen en Veere.

Genieten

Veel jeugdigen maar ook toch wel ouderen zullen tijdens een vakantie Zeeland gebruik maken van een vakantiepark of camping. Ook zijn er veel vakantiehuisjes en appartementjes te huur waar vooral door ouderen gebruik van wordt gemaakt. Op een camping is het vaker drukker dan in een huisje. Op een camping komen veel kinderen die elkaar dan opzoeken om samen te kunnen spelen. Ouderen komen vaak voor de rust en zullen daarom tijdens een vakantie Zeeland gebruik maken door het huren van een huisje. Zoals je ziet is alles mogelijk in Zeeland. Zowel de drukke plaatsen voor de jeugd als heerlijke plaatsen in de natuur om te genieten van een rustige vakantie.

Vakantieparken

In Zeeland heb je erg veel verschillende vakantieparken en campings. Door tijdig te boeken op een van de gelegenheden weet je zeker dat je nog een plaats hebt. Je moet er wel op tijd bij zijn want Zeeland is erg in trek als het gaat om vakantie Zeeland. De vakantie- en bungalowparken worden allemaal goed bijgehouden. Er is over het algemeen veel te doen voor kinderen. Vakantie Zeeland is een bestemming die zeker niet onder doet voor een vakantie in het buitenland alleen moet het weer wel een beetje meewerken.

Wilt u nieuwsitems bij ons aanleveren voor de volgende nieuwsbrief? U kunt de informatie doorgeven via: info@zeelandbooking.de

* GRATIS ADVERTEREN GELDT VOOR MAXIMAAL 2 ACCOMMODATIES PER KLANT

Meer nieuws...

X