Toon filters
3 september 2015

Zomer Zeeland 2015

De zomervakantie is inmiddels weer begonnen en het ziet ernaar uit dat het heerlijk warm weer gaat worden. Ook het zonnetje gaan we deze zomer veel zien. Met een zomervakantie Zeeland kunt u genieten van het lekkere weer, de zee en het strand. Als u deze zomer in Zeeland bivakkeert, moet u zeker eens gaan wandelen of fietsen door de prachtige natuur. Wij vertellen in deze nieuwsbrief over een aantal mooie wandel- en fietsroutes.

Tijdens uw zomervakantie Zeeland kunt u ook een leuk evenement bezoeken. Elke maand worden er door de gehele provincie diverse evenementen georganiseerd. Zo kunt u een bezoekje brengen aan een van de markten of u kunt naar een leuk muziekfestival gaan. Of misschien is een culinair festival of een rondvaart met de boot meer iets voor u? In deze nieuwsbrief hebben wij de leukste evenementen voor uw zomervakantie Zeeland voor u op een rijtje gezet, zodat u er een mooie vakantie van kunt maken.

Evenementen tijdens de zomervakantie Zeeland 2015

Wandelen door het Eiland van de Meier
Het Eiland van de Meier is een schitterend natuurgebied aan de Otheense Kreek gelegen tussen Spui en Terneuzen. Er mag door het gehele gebied worden gewandeld en u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de kreek. Op sommige plaatsen zijn bomen geplant en het natuurgebied wordt op deze manier steeds bosrijker. Bij een bezoek aan het Eiland van de Meier kunt u ook meteen een wandeling maken door het Dorpsbos Zaamslag, want hier sluit het natuurgebied op aan.

Golfsurfen, skimboarden of bodyboarden
Is het warm weer tijdens uw zomervakantie Zeeland? Dan is het natuurlijk heerlijk om deel te nemen aan sportieve activiteiten op de zee. Moio Beach bij Cadzand is een strandrestaurant dat eveneens leuke activiteiten op zee organiseert. Elke maandag, woensdag en vrijdag in de zomermaanden kunt u hier golfsurfen, skimboarden of bodyboarden.

Rondleiding door Wijnhoeve De Kleine Schorre
De Kleine Schorre is een prachtige wijnhoeve gelegen in Dreischor. In de zomermaanden kunt u hier elke woensdag en donderdag terecht voor een interessante rondleiding en een proeverij.

Stadswandeling Terneuzen
Terneuzen is een prachtige havenstad in Zeeland en in het gedeelte Oud-Terneuzen is de historie van de stad nog goed zichtbaar. Wilt u de historie van deze stad ontdekken tijdens uw zomervakantie Zeeland? Meld u dan aan voor de stadswandeling Terneuzen! De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en de gids laat u Oud-Terneuzen zien en andere mooie gedeeltes van de stad.

Handboogschieten in Aardenburg

Tijdens uw zomervakantie Zeeland kunt u samen met uw gezin gaan handboogschieten in Aardenburg. Deze activiteit wordt georganiseerd door een van de oudste schuttersverenigingen in Nederland: het Gilde van Sint Bastiaan. Er wordt een uitleg gegeven over handboogschieten met een bepaald soort wip en daarna kunt u het zelf proberen. In juli en augustus kunt u hier elke woensdagavond aan deelnemen.

Zeehonden rondvaart vanaf Zierikzee, 6 juli

Frisia organiseert op 6 juli een twee uur durende zeehonden rondvaart vanaf de haven Zierikzee. De boot vaart over het Nationaal Park Oosterschelde waar het water op dat moment laag staat. Er zijn dan met het blote oog zeehonden te zien op de zandplaat. Tijdens uw zomervakantie Zeeland is het zeker de moeite waard om aan deze rondvaart deel te nemen!

CuliFiesta in Goes, 10 juli

Het CuliFiesta op de Grote Markt in Goes is al jaren een succes. Dit jaar wordt het festival georganiseerd op 10 juli. U kunt hier gerechten van over de hele wereld proeven. Daarnaast zijn er ook diverse optredens van wereldse muziek, waardoor het echt een gezellig feest wordt.

Visserijdagen in Bruinisse, 16 - 18 juli

De Visserijdagen in Bruinisse is een jaarlijks terugkerend evenement dat drie dagen lang duurt. Het evenement wordt gehouden in de dorpskern en op het havenplateau. Tijdens de Visserijdagen bruist het dorp en er is van alles te beleven. Zo staan er op verschillende plaatsen kermisattracties en wordt er een vlootshow gegeven. Daarnaast is er een braderie en uiteraard zijn er ook diverse lekkere hapjes verkrijgbaar. Er wordt veel muziek gedraaid en er hangt een gezellige sfeer in het hele dorp.

Go Dutch Festival, 19 juli

Houdt u van Nederlandse muziek? Dan moet u tijdens uw zomervakantie Zeeland zeker eens het Go Dutch Festival bezoeken! Het festival wordt dit jaar voor de tweede maal gehouden en er treden meer dan 75 populaire artiesten van Nederlandse bodem op. Er zijn vijf verschillende podia, zodat u kunt genieten van verschillende muzieksoorten. Het Go Dutch Festival wordt gehouden in het Hof van Tange gelegen in Middelburg.

Midzomernachtmarkt in Vlissingen, 7 augustus

De Midzomernachtmarkt op de boulevards in Vlissingen is een hele belevenis. Het is de langste nachtmarkt in Nederland en er staan wel meer dan 350 kramen. Uiteraard zijn er ook mooie muziekoptredens om het evenement extra gezellig te maken. De nachtmarkt in Vlissingen wordt om half een ’s nachts afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Survivorsland Festival, 23 augustus

Op 23 augustus vindt het Survivors Festival plaats in de zaal en tuin van café ’t Schuttershof te Middelburg. Inmiddels is dit alweer de laatste editie van het festival, maar er treden wel een aantal grote artiesten op. Denk hierbij aan Coldplace en The Dead Flowers. Als u een bezoekje brengt aan dit festival, steunt u ook meteen het goede doel. De gehele ticketopbrengst van het Survivors Festival gaat namelijk naar kankeronderzoek.

De Benefietsroute, 29 augustus

Bent u sportief aangelegd en wilt u Zeeland op een leuke manier ontdekken? Neem dan deel aan de Benefietsroute op 29 augustus! Met deze fietstocht komt u langs vijftien bedrijven die Zeeuwse producten te koop aanbieden en u steunt met uw deelname ook meteen het goede doel. Elk bedrijf heeft een culinair hapje of een lekker drankje klaar staan voor de deelnemers. U kunt zelf kiezen of u een kortere of langere fietsroute neemt.

 

Meer nieuws...

X