Toon filters
3 juli 2015

Activiteiten juni 2015

De zomer komt richting Nederland en dat is duidelijk te merken aan de temperaturen. Steeds vaker kunnen we de jas thuis laten en lekker de natuur in wandelen, zonder enige hinder. De duinen en stranden van Zeeland vormen daardoor weer de ideale uitvalbasis voor menig wandelaar. Nu het ’s avonds langer licht blijft bieden de strandpaviljoenen op de Zeeuwse stranden heerlijke arrangementen en dinerkaarten aan, waardoor je ultiem kan genieten van de zonsondergang. In deze nieuwsbrief gaan we dieper in op de evenementen die deze maand plaatsvinden in de provincie.

Evenementen in Zeeland juni 2015

Statue Festival Domburg, zaterdag 6 juni

Het Statue Festival is een internationaal icoon en zelfs een stuk groter dan Las Ramblas in Barcelona. Op dit festival zijn een hoop levende standbeelden bijeengekomen om hun kunsten te vertonen. Wanneer men dichterbij de standbeelden komt zal deze een onverwachte truc doen of het publiek laten lachen. Het festival vindt plaats in het centrum van Domburg.

Cultuurhistorische dag Zeeland, 18 juni

Mede door het weergaloze succes van de cultuurhistorische dag in de afgelopen jaren wordt ook dit jaar het evenement weer georganiseerd. Op 18 juni zijn er in de gehele provincie Zeeland diverse musea te bezoeken en activiteiten georganiseerd. Dit jaar zal de cultuurhistorische dag vooral in het teken staan van het gebied rondom de dijken. Aan het einde van dit jaar zijn maar liefst 325 kilometer Zeeuwse dijk versterkt om zo opgewassen te zijn tegen de toenemende kracht van het water. Dit maakt het een fantastisch moment om de dijken eens te gaan bekijken. Dit project is het grootste waterveiligheidsproject sinds de constructie van de welbekende Deltawerken.

Tijdens de dag zijn onder andere sprekers, workshops, fiets- en wandeltochten en rondleidingen georganiseerd. Wanneer je deel wilt nemen aan het evenement dien je te verzamelen bij de Nieuwe Kerk te Zierikzee. Het evenement begint op 18 juni om 9 uur en eindigt om 5 uur in de namiddag.

Kermis te Domburg, 26 tot en met 29 juni

In de maand juni vindt er tevens een kermis plaats in Domburg. De badplaats maakt tijdens het weekend van 26 tot en met 29 juni plaats voor een kermis in het hart van het centrum. Tijdens deze dagen kan je genieten van heerlijke hapjes en drankjes, gecombineerd met traditionele kermis activiteiten zoals het Walcherse “Gaaischieten”.

Ringrijden, zaterdag 27 juni

Een folkloristische sport die in Zeeland wordt beoefend is het ringrijden. Het doel van deze sport is het steken van een ring door een lans te gebruiken. Men moet op een paard galopperen richting de stellage en proberen de ring te raken. Het is een fascinerende aanblik en zeker de moeite waard om eens te bekijken. Het ringrijden vindt plaats in Domburg.

Tour d’Artistique, vanaf 29 juni tot en met 12 juli

Op 28 juni begint de Tour d’Artistique: een tocht van oude caravans die allemaal zijn ingericht als musea. Vaak worden caravans al gauw afgeschreven, maar dat is bij deze authentieke caravans niet het geval. Ze zijn compleet vernieuwd en uniek ontwerpen met frisse kleuren en hippe patronen. De intimiteit die de caravans uitstralen wordt gecombineerd met verrassende verzamelingen, deze zijn bij elkaar gesprokkeld door twee kunstverzamelaars uit Utrecht. De karavaan bestaat uit dertig losse caravans. Dit fantastische initiatief is vanaf 28 juni tot en met 12 juli te bezichtigen bij het Zeeuwse Museum te Middelburg.

Uw verblijf in Zeeland

Bed en Breakfast Zeeland

Het verblijven in een Bed & Breakfast Zeeland is immens populair. Mede doordat de pittoreske hotelletjes een informele sfeer aandoen en persoonlijk contact voorop staat. Tevens zijn de locaties van Bed & Breakfast Zeeland vaak gunstig en zijn de kamers mooi gedecoreerd. In de meeste Bed & Breakfast Zeeland heeft iedere kamer een apart thema. De prijzen van deze accommodaties liggen daarnaast lager dan die van een gemiddeld hotel. Genoeg reden om van Bed & Breakfast Zeeland te genieten. Op onze website vind je een leuke lijst met authentieke en verrassende bed en breakfasts verspreid over de gehele provincie.

Vakantiehuis Zeeland (Ferienhaus Zeeland)

Tijdens de zomermaanden is het ideaal vertoeven in een vakantiehuis Zeeland. Door de fantastische liggingen van de huizen kan je heerlijk tot rust komen, zowel in het weekend als door de weeks. Je kan zelf kiezen waar het vakantiehuis Zeeland gelegen is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een vakantiehuis die gelegen is vlakbij de duinen. Zo vormt het huis een ideale uitvalbasis na een wandeling over het strand of door de duinen. Deze huizen zijn natuurlijk ook ideaal voor een strandvakantie aan de Zeeuwse kunst. Onze website biedt een uitgebreid aanbod aan vakantiehuizen Zeeland in de regio.

Golfen in Zeeland

Kijkend naar het aantal golfbanen heeft de provincie Zeeland de meeste banen, waartoe de merkwaardigste tot haar portfolio behoren. Door de mooie liggingen van deze golfbanen heeft golfen in Zeeland een hoop voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een fantastisch uitzicht op zee, frisse zeewind en de vele zonuren die de provincie kent. Het is niet zonder reden dat de meeste golfbanen in Zeeland liggen. Menig Nederlander en toerist komt speciaal naar de provincie toe om lekker te gaan golfen. Voor iedere golfer is er een golfbaan naar wens en expertise. Ben je niet in het bezit van een GVB, ook dan zijn er tal van mogelijkheden om te genieten van de golfbanen in Zeeland. Onze website biedt speciale golfarrangementen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een passend hotel, vakantiehuis of bed en breakfast te kiezen die vlak bij de golfbanen gelegen zijn.  

 

Meer nieuws...

X