Toon filters
1 juni 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Zeeland biedt ook in de maand april talloze activiteiten aan voor jong en oud. Door de gunstige prijzen van vakantiehuizen en bungalows is dit een ideale maand om de provincie te bezoeken, dit kan bijvoorbeeld tijdens het paasweekend.

Het weer is nog steeds wisselvallig, maar nu de lente is begonnen zullen er mooie dagen en weekenden tussen zitten. Dit is zowel gunstig voor een bezoek aan musea en historische stadscentra, maar ook een wandeling of fietstocht is ideaal met deze temperaturen. Dankzij het gunstige weer zijn er tientallen markten en activiteiten in de buitenlucht. In deze nieuwsbrief vertellen we meer over de activiteiten en mogelijkheden binnen de provincie in de maand mei.

Activiteiten Zeeland in mei

De maand mei belooft veel goeds voor de provincie Zeeland. We hebben al gemerkt dat de temperaturen in Nederland oplopen, wat ook niet onopgemerkt bleef onder de Zeeuwen. Het aantal toeristen in de provincie neemt fors toe, evenals het aantal evenementen. Tijdens de meivakantie is het in Zeeland goed vertoeven voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Door de diverse binnen- en buitenactiviteiten is er voor iedere bezoeker wat te doen. Daarnaast zijn er specifieke evenementen die zijn afgestemd op gezinnen of stelletjes.

Sinds april hebben we kunnen zien dat het aantal evenementen toenam, wat resulteerde in meer bezoekers en toeristen. Nu de meivakantie voor de deur staat, gaan steeds meer Nederlanders maar ook Duitsers zich richting de provincie Zeeland begeven. Dit betekent dat de vakantieparken en hotels speciale acties hebben om hun parken aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. De maand mei is hierdoor de uitgelezen kans is om de provincie Zeeland te gaan verkennen en de tientallen activiteiten te bezoeken.

Familie speurtocht door Middelburg, 01 mei | 11.00 uur

Op vrijdag 1 mei is er een speurtocht in de oude binnenstad van Middelburg voor het hele gezin. Deze dag staat in het teken van de cultuur en geschiedenis van Middelburg. Langs de route zijn er spelletjes en opdrachten te doen. De speurtocht begint om 11:00 uur op het Abdijplein voor het Zeeuws Museum.

Bevrijdingsfestival Zeeland

Net als iedere provincie van Nederland viert Zeeland Bevrijdingsdag uitgebreid; mede door diverse festivals aan te bieden aan bezoekers. Dit jaar is een speciaal jaar voor het festival in Zeeland, aangezien deze provincie de start van Bevrijdingsdag inhuldigt. Daarbij komt ook nog eens dat de stad Vlissingen dit jaar haar 700e verjaardag viert. Des te meer reden om een feestje te vieren!

Het hoofdpodium van het evenement staat dit jaar op het Bellamypark in Vlissingen. Daarnaast zijn er podia te vinden op de Oude Markt, Spuistraat, Spuikom, Nieuwendijk, Kleine Markt, Zeilmarkt en het Scheldeplein.

Bij de podia kun je genieten van diverse soorten muziek. Elk podium heeft zijn eigen muziekstijl en is afgestemd op een bepaalde doelgroep. Zo is er een jazz podium en een podium waar Dance muziek wordt gedraaid voor jongeren. Voor meer informatie over de podia kan je terecht op de website van het Bevrijdingsfestival in Zeeland.

Bevrijdingsdag in het Zeeuws Museum

Dinsdag 5 mei 2015 | 10.00-17.00 uur | Abdij(plein)

Ter gelegenheid van de Nationale Viering van de Bevrijding en de tentoonstelling Schieten tegen het vergeten, fotografie in Zeeland tijdens WOII, is er op 5 mei van alles in het Zeeuws Museum en op het Abdijplein te beleven. Op deze dag is het museum gratis toegankelijk.

Kinderkleedjesvrijmarkt

Ook dit jaar organiseert Stichting Evenementen Middelburg de Kinderkleedjesvrijmarkt op het Abdij(plein) van Middelburg. Kinderen mogen spulletjes verkopen maar kunnen ook extra zakgeld verdienen door een voorstelling te geven of muziek maken.

Hemelvaartfair in Middelburg

In het centrum van Middelburg vindt op 14 en 15 mei een hemelvaartfair plaats. Op deze fair kun je diverse artikelen vinden die door lokale inwoners worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere artikelen, zoals brocante en antiek. Het is dus geen fair waar normale marktspullen worden aangeboden. De hemelvaartfair in Middelburg is te bezoeken tussen 10:00 en 17:00. Toegang voor de fair is gratis.

Oldtimerrit Molentocht te Goes

Wederom vindt er op 17 mei 2015 een oldtimerrit plaats door de provincie Zeeland, deze zal starten te Goes. Door mee te doen met deze rit kun je genieten van het fantastische Zeeuwse landschap en de eeuwenoude cultuur die de provincie kent. De route van deze rit is ieder jaar anders en gaat volgens traditie langs tal van Zeeuwse molens. Eigenaren van oldtimers kunnen meedoen aan deze rit, de auto moet ouder zijn dan 1969.

Het verzamelen van deze rit begint om 9:00 bij de Koninklijke Maatschappij de Wilhelminapolder aan de Meestoofweg 6 te Wilhelminadorp. Vervolgens start te oldtimerrit vanaf deze locatie om 11:00. Alle voertuigen finishen rond 15:55 op de Grote Markt in Goes. Deze rit is niet alleen leuk voor de bezitters van een oldtimer, maar ook voor autoliefhebbers en natuurfans die deze route ook willen afleggen.

International Jazz Festival Middelburg

Van 22 tot en met 25 mei, ofwel het pinksterweekend, vindt opnieuw het International Jazz festival plaats. Op het monumentale Abdijplein in Middelburg worden tientallen internationale jazzmusici verzameld om een indrukwekkende show te organiseren. Er zijn zowel internationale, nationale en Zeeuwse musici die tijdens dit evenement hun kunsten vertonen.

Het evenement begint, afhankelijk van de dag, tussen 16.00 en 17.00 uur en eindigt om 0.00 uur. Er zijn zowel gratis als betaalde concerten. Het is verstandig om van tevoren de website van het evenement te raadplegen over de mogelijkheden.

Bezoek de Zeeuwse rozentuin

In Kats wordt de Zeeuwse Rozentuin gedurende het pinksterweekend weer geopend om een sfeervolle kwaliteitsfair te vestigen. De deelnemers van deze fair worden zorgvuldig geselecteerd. Tijdens deze selectieprocedure staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

De fair bestaat uit diverse standhouders die onder andere antiek en design aanbieden, maar ook streekproducten en exclusieve kledingstukken. Wanneer je besluit de fair te bezoek kun je genieten van de weelderige en bloeiende rozen in combinatie met live muziek en een lekker hapje en drankje. De beurs vindt plaats van 23 tot en met 25 mei van 10:00 tot 17:00. De entreekosten bedragen 5 euro en de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis. Daarnaast is het mogelijk om je auto gratis te parkeren rondom het terrein. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van de organisatoren: www.zeeuwserozentuin.nl

Yoga op de stranden van Domburg

Als het weer meezit worden er weer yoga activiteiten aangeboden op de stranden van Domburg. Deze workshops zijn al gestart vanaf april, maar gingen vaak niet door vanwege de weersomstandigheden. De organisatoren van het evenement verwachten dat ze in mei weer aan de slag kunnen met Yoga in Domburg. Wanneer je wilt participeren in de activiteiten op het strand van Domburg dien je 12 uur van tevoren aan te melden via onderstaande website. De yoga sessies vinden de gehele maand mei plaats en gaan door tot oktober.

De yoga sessie begint om 09:30 en eindigt om 10:30. Deelname kost 8 euro per persoon. Aanmelden kan via http://www.yogadomburg.nl
 

 

Meer nieuws...

X