Toon filters
4 mei 2015

Activiteiten Zeeland in april

Naarmate de zomer dichterbij komt neemt het aantal activiteiten fors toe, zo ook in de maand april. De Zeeuwen houden van de temperaturen rond deze tijd van het jaar, aangezien het een fijne mix is van warme en koude invloeden. Het is dan ook een ideale maand voor een bezoek aan de provincie, met een juiste mix van binnen- en buitenactiviteiten. We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste evenementen in Zeeland tijdens deze maand, deze is hierbeneden te bewonderen.

Markten in diverse steden en dorpen

De Zeeuwse markten zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven van de Zeeuw. Iedere dag is er in een dorp of stad wel een markt te bezoeken, bestaande uit diverse niches en goederen. Zo is er tijdens een bezoek aan Zeeland altijd een leuke markt te bezoeken. In Sommelsdijk is er iedere woensdag een markt. Deze is niet meer weg te denken uit het leven van de dorpelingen, en is niet alleen een handelsplek maar ook een ontmoetingsplaats. De markt is te bezoeken tussen 08:00 en 15:00.

Paasvakantie Zeeland

Tijdens de paasvakantie trekt Nederland er massaal op uit om te genieten van een dagje uit. Er is ook een grote groep toeristen uit buurlanden die zich doet toestromen naar Zeeland. De paasvakantie in Zeeland staat gelijk aan een hoop plezier. Door de combinatie van rust, cultuur en feestelijke activiteiten wordt de provincie omgetoverd tot een waar paradijs voor de vakantiegangers.

Paas activiteiten in Zeeland

Niet alleen de bungalowparken en hotels stromen vol, ook het aantal activiteiten neemt fors toe. Zo kunnen kinderen paaseieren zoeken in de duinen of in diverse Zeeuwse steden. De musea en attractieparken van de provincie zijn ook open, vaak met extra tentoonstellingen en speciale acties. Tijdens de paasvakantie zijn er in meerdere steden en dorpen in Zeeland die markten organiseren. Deze zogenoemde paasmarkten beslaan soms wel 150 kramen met sieraden, kleding, broodjes, hapjes, boeken en tweede hands spullen. De grootste paasmarkt van Zeeland is te vinden op de boulevard van Vlissingen.

Paasmarkten Zeeland

Ieder jaar is er een paasmarkt te bezichtigen in Zierikzee. Deze markt is zowel bekend onder de lokale bevolking als toeristen. Uit heel Zeeland komen marktkooplui om hun producten aan te bieden. Dit resulteert in een ruim aanbod van producten, zodat er voor ieder wat wils is. Volgens de Zeeuwse traditie wordt de markt gehouden op de dag vóór eerste Paasdag. Houdt hier rekening mee wanneer je de markt wilt bezoeken. De volgende dag is er een paasmarkt te bezoeken in Vlissingen. De markt wordt gehouden op de boulevard van de stad, waar meer dan 150 kooplieden aanwezig zullen zijn om hun koopwaar aan te bieden. Dit zorgt voor een creatief en variërend aanbod van producten. Op dezelfde dag is er een paasmarkt in Renesse. Deze markt is volledig gericht op het ruilen en verhandelen van boeken. Zo zijn er een hoop kramen te bewonderen met zowel nieuwe als oude boeken.

Bezoek de Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Tijdens de paasdagen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Struisvogelboerderij. De boerderij is sinds 1997 een begrip in de streek. Wat begon als hobby, is inmiddels niet meer weg te denken uit het kleine Sluis. Het bezoek bestaat uit het bewonderen van meer dan 180 struisvogels, in allerlei soorten en maten. Zo kunnen ook de broedmachines van de eieren bekeken worden en zijn de keukens ook te bezoeken. Vervolgens kan je, wanneer gewenst, een kijkje nemen bij de productie van struisvogelleer. Een bezoek aan de struisvogelboerderij staat garant voor een educatieve dag. De entreekosten zijn €4,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Info: www.destruisvogel.nl/

Mevrouw Santifort expositie in het Blaeuwe Huis

In het Blaeuwe Huis te Ouddorp is er tijdens de maand een expositie te bezichtigen van mevrouw Santifort. Deze expositie bestaat uit een combinatie van schilderijen en experimentele kunstvormen. De expositie is te bezoeken tussen 09:00 en 17:00 op maandag tot en met vrijdag. Het Blaeuwe Huis is ook geopend op zaterdag, van 09:00 tot 16:00.

Kinder Kunst Week Middelburg

Zeeland is de eerste provincie in Nederland die een kunstweek organiseert voor kinderen. Het doel van deze week is om kinderen op jongere leeftijd te betrekken met kunst en om ze hierover bij te scholen. Tijdens deze week kunnen kinderen een bezoek brengen aan een atelier, galerie of een van de vele musea. De Kinder Kunst Week begint op woensdag 8 april en eindigt op 19 april.

Zeeuwse bloembollen route

Tijdens de maand april zijn er vier tuinen te bezoeken op het eiland Walcheren. De tuinen maken deel uit van de bloembollen route, een tour die af te leggen is per fiets of met de auto. De tuinen zijn allemaal in het najaar ingeplant met duizenden bloembollen, wat zorgt voor een fascinerende aanblik. De opzet van de tuinen zijn allen verschillend. Echter hebben de tuinen één ding gemeen: de liefde voor bloembollen. Tijdens een bezoek aan de tuinen kan je onder andere genieten van tulpen en narcissen in diverse kleurcombinaties. De bloembollen worden gecombineerd met de voorjaarsbloeiende struiken en tientallen planten- en boomsoorten. De tuinen zijn te bezoeken op vrijdag 24 april en zaterdag 25 april tussen 10:00 en 17:00. De entreekosten variëren per tuin tussen de €2,50 en €5,00.

Koningsdag rommelmarkt

De rommelmarkt in Hulst is een fenomeen in Zeeland. De markt wordt gehouden op de Steensedijk en alle bewoners van de straat doen mee. Van 08:00 tot 15:00 is de straat afgesloten zodat iedereen zijn spullen kan verhandelen. Op de stoep worden allerlei Zeeuwse producten en antieke meubelstukken aangeboden. Deelname aan de markt kost €3,00 voor niet-bewoners. De rommelmarkt is vanzelfsprekend gratis te bezoeken.

Leuke aanbiedingen Zeeland

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie voor het hele gezin? Waar voldoende te doen is, ook voor de kids? Kijkt u dan HIER voor mooie vakantieparken in Zeeland met zeer scherpe aanbiedingen!

Op de hoogte blijven van Zeeland? 'Like' ons op onderstaande pagina´s:

                                  

Wilt u nieuwsitems bij ons aanleveren voor de volgende nieuwsbrief? U kunt de informatie doorgeven via: info@zeelandbooking.eu  

 

Meer nieuws...

X