Toon filters
31 maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015

De maand maart biedt weer een hoop aantrekkelijke evenementen voor bezoekers van de provincie Zeeland. Door het mildere weer is het perfect om te wandelen en fietsen. Na een frisse wandeling is het heerlijk vertoeven in een van de vele vakantiehuizen in Zeeland.

Activiteiten Zeeland

In deze nieuwsbrief sommen we opnieuw een aantal interessante activiteiten en mogelijkheden op voor de maand maart. Door het breed scala aan evenementen is er voor ieder wat wils tijdens uw vakantie in Zeeland.

vakantie Zeeland in maart

Weekmarkt in Goes (Zuid-Beveland) iedere dinsdag en zaterdag
De weekmarkt in Goes is onder de lokale bevolking en toeristen welbekend. De markt bevindt zich voor het fraaie stadshuis en is een van de grootste markten in Zeeland. De markt is te bezoeken op dinsdag en zaterdag. De markt op dinsdag is voorzien van een hoop kramen met vrijwel allemaal lokale producten. Vervolgens wordt de markt op zaterdag uitgebreid met een groente, fruit en bloemenmarkt. De markt is de gehele dag te bezoeken, waardoor het niet verplicht is om vroeg op te staan om een bezoekje te brengen.

Kunstexpositie in Terneuzen, 23 februari - 06 april 2015
Liefhebber van artistieke ingevingen en kunst? Bezoek dan de expositiewerkgroep Passerelle tijdens de expositie ‘Transparant’ in het stadhuis van Terneuzen. Deze expositie is te bezoeken van 23 februari tot en met 6 april. De tentoonstelling bestaat uit aquarellen waarbij het Zeelands landschap centraal staat. Het realiseren van deze werken heeft plaatsgevonden op locatie en in het atelier. Water en kleur in beweging staan samen met rotsachtige bodems, zandkorrels en poëtische abstracte vormen centraal tijdens deze tentoonstelling. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het stadhuis van Terneuzen.

Kledingbeurs in Oost-Souburg, 13 maart 2015
De grote kledingbeurs in Oost-Souburg is een must wanneer je opzoek bent naar leuke kledingstukken. Alle kleding die wordt aangeboden is slechts één euro per stuk. Verder zijn er ook mooie ketting, tassen en portemonnees te verkrijgen voor drie euro per stuk. Bezoek deze beurs op vrijdag 13 maart van 14:00 tot 17:00. De beurs bevindt zich op het Oranjeplein in Nieuw Bachtenpoorte (naast de Jumbo).

Open dag provincie Zeeland, 14 maart 2015
Op 18 maart is het weer zover: de verkiezingen van de provinciale staten. Om deze reden organiseert de provincie Zeeland op 14 maart een open dag in de Abdij van Middelburg. De abdij is sinds de middeleeuwen al het machtscentrum van de provincie. Hoewel het eerst fungeerden als een klooster voor norbertijnen, is het gebouw later getransformeerd als zetel voor het provinciaal bestuur.

Foodwalk Middelburg, zondag 22 maart 2015 van 11.00 – 13.30 uur
Stichting Landschapsbeheer Zeeland organisteer ook in maart weer een Foodwalk. Deze maand vertrekt de wandeling vanuit Speelhof Hoogerzael in Middelburg. Tijdens de wandeling kom je langs mooie plekjes, over zowel verharde en onverharde paden. Daarnaast worden er een aantal interessante cultuurhistorische plekken aangekaart. Op basis van een recept zoek je tijdens deze tocht naar eetbare kruiden, blaadjes en vruchten. Vervolgens wordt deze lunch gezamenlijk klaargemaakt en gegeten.

Vriendinnendagen in Goes, 27 - 29 maart 2015
Voor de shop-aholic zijn de vriendinnendagen in Goes de uitgelezen gelegenheid om te genieten van alles waar mode voor staat. In de binnenstad worden modeshows, films, een pop-up markt, workshops en muzikale optredens georganiseerd. Tevens zijn alle winkels geopend, om het shopweekend compleet te maken. De winkels haken daarnaast in op dit speciale weekend, waardoor ze met speciale vriendinnenacties komen. Zo kan je bijvoorbeeld korting krijgen door mee te doen aan een mode quiz. Op zaterdag rijden de rollerboys door de straten van Goes en helpen de parkingboys je boodschappen naar de auto te brengen. Het vriendinnenweekend is het perfecte weekend om samen met vriendinnen een bezoek aan Zeeland te brengen. Door de ligging van Goes kan er naast het shoppen ook genoten worden van de omliggende natuurgebieden. Via Zeelandbooking zijn er een hoop hotels en vakantiehuizen te vinden in Goes, die perfect aansluiten bij deze gelegenheid.

Toeristisch nieuws uit Zeeland

De welbekende vakantieaanbieder Roompot laat maar liefst zeven nieuwe vakantieparken aanleggen in Zeeland. Deze parken zij gesitueerd in Breskens, Domburg, Renesse, Dishoek en Nieuwvliet-Bad. Een van de nieuwe parken, liggend in Cadzand-Bad, is al gereed. De komst van deze nieuwe parken is te vertalen in 12,500 extra bedden binnen de Roompot vakantieparken. Dit is niet alleen heel goed nieuws voor het toerisme, maar ook de werkgelegenheid in Zeeland.

Roompot is eigenaar van ongeveer 200 honderd vakantieparken en een twintigtal campings in zowel Nederland als België. De meeste parken zijn te vinden in de provincie Zeeland, en dat is geen verrassing. De provincie staat al jaren bekend als een bruisende en interessante vakantiebestemming voor toeristen en natuurliefhebbers.

Leuke aanbiedingen Zeeland

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie voor het hele gezin? Waar voldoende te doen is, ook voor de kids? Kijkt u dan HIER voor mooie vakantieparken in Zeeland met zeer scherpe aanbiedingen!

Op de hoogte blijven van Zeeland? 'Like' ons op onderstaande pagina´s:

                                  

Wilt u nieuwsitems bij ons aanleveren voor de volgende nieuwsbrief? U kunt de informatie doorgeven via: info@zeelandbooking.eu  

 

Meer nieuws...

X