Toon filters
15 februari 2013

Bericht NU.NL, 15 februari 2013

Vorig jaar brachten iets meer dan drie miljoen Duitsers een toeristisch of zakelijk bezoek aan Nederland. Hiermee werd de grens van drie miljoen Duitse gasten voor het eerst doorbroken, meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) vrijdag.

Duitsland is altijd al het belangrijkste land voor toerisme naar Nederland geweest. In 1955 bezochten zo’n 275.000 Duitsers ons land en dat aantal is voortdurend gestegen. Voor 2013 verwacht NBTC dat de groei van het aantal Duitse bezoekers verder doorzet.

''Strandvakanties zijn de belangrijkste reden voor Duitsers om naar Nederland te komen'', zegt een woordvoerster. Maar onze oosterburen vinden ons land ook aantrekkelijk omdat het dichtbij is, goed bereikbaar, familievriendelijk en gastvrij.

Uit het recente Holland Imago Onderzoek blijkt dat Duitsers verder de Nederlandse natuur en het landschap waarderen en dat er naast Amsterdam veel te doen is.

De bekende Hollandse iconen kaas en tulpen zijn nog steeds de eerste associaties die Nederland oproept, gevolgd door water, polder en kust. Als meest positieve kenmerken van ons land worden ‘Nederland fietsland’, kaas, kust en zee genoemd.


 

 

 

Meer nieuws...

X